Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



12.05.2024, 15:52
Головна » 2016 » Лютий » 15 » Хай буде вільна Україна, на всі віки, на всі часи!
10:12
Хай буде вільна Україна, на всі віки, на всі часи!

    25 років Українській державі, але це лишень мить, незначна частина нашого минулого. І знову життя поставило перед нами випробування. Події останніх років, примусили кожного українця відчути свою причетність до долі своєї країни. Єдина країна! Іншого шляху у нас нема. Саме за це загинули герої Майдану.
    «То - діти твої, Україно!» під такою назвою у бібліотеці с. Будзин відбулась година-скорботи за загиблими на Майдані. Годину провела бібліотекар І. Коропецька. В рамках години, скорботи присутні читали віріш про тих, хто віддав життя за нашу незалежність. Ознайомились з матеріалами виставки «Слава Героям», запалили свічки пам’яті.
    В бібліотеці-філії села Делева проведено годину-пам’яті «Вічна пам’ять і слава Небесній Сотні» біля книжкової виставки «Герої Небесної Сотні в серці України», де викладено документальну літературу та фотографії про героїчні події на Майдані.
    Бібліотекар Марія Стефанишин провела презентацію виставки, розповіла про Героїв Небесної Сотні, ті люди – справжні герої. Кожному потрібно пам’ятати про них: хто вони були і за, що боролися, у що вірили, за для чого померли?
    Під сумну мелодію пісні «Пливе кача» дівчата і хлопці запалювали свічки пам’яті і зачитували імена загиблих героїв Майдану – уродженці з Івано-Франківщини, знайомили із життєвим шляхом героїв – земляків.

         Вокальна група виконала низку пісень присвячену героям Небесної Сотні.

         У читальному залі бібліотеки-філії с. Нижнів відбулася літературно-патріотична година «Україна – земля героїв». З бесідою «Герої Прикарпаття», що загинули в АТО виступила бібліотекар Л. Кліщ.

         Краєзнавець Д. Щербина презентував свій альбом «Я до Сотні святої у небо полину». Про патріотизм і любов до України, до свого народу розповіла учасниця Майдану Каськів Марта.

    Бібліотекар Л. Кулиняк звернулась із проханням до усіх присутніх збирати корки від пляшок, щоб виготовити протези для поранених бійців.
    У бібліотеці-філії с. Гарасимів проведено годину пам’яті «Небесна Сотня у наших серцях». Бібліотекар Н. Боднар пригадала події, які вже ввійшли в нашу історію, поіменно згадали Героїв Небесної Сотні. Присутні вшанували пам’ять хвилиною мовчання. Також присутні переглянули відеоролик; «Гей пливе кача по Тисині», про Небеснею Сотнею загиблих Героїв. На завершення прослухали пісню «Мамо не плач.повернуся весною».

         Слава Україні !

         Героям Слава !

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 559 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]