Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



17.05.2024, 05:07
Головна » 2019 » Листопад » 4 » Історичний репортаж «ЗУНР – перший пагінець держави»
13:30
Історичний репортаж «ЗУНР – перший пагінець держави»

Перше листопада є вікопомною датою в історії українського народу. В цей день на західно-українських землях після сотні літ польського і австрійського панування була створена Західно-Українська Народна Республіка.

Відтак протягом минулого тижня у бібліотеках Тлумаччини проходили урочисті заходи з нагоди 101-ї річниці створення ЗУНРу.

Зокрема, у читальній світлиці бібліотеки-філії села Бортники для користувачів бібліотеки відбувся історичний репортаж «ЗУНР – перший пагінець держави», в ході якого було проведено мандрівку сторінками становлення ЗУНР і її збройних сил – Стрілецьких формувань.

Присутні мали можливість почути про світлі постаті героїв, старшин і стрільців, які ціною свого життя обороняли західні кордони української землі, стали бойовим прикладом, вояцькою гордістю та джерелом національної традиції для майбутніх поколінь української нації, переглянути світлини, зачитати свідчення очевидців про діячів Української Центральної Ради та Директорії ( Михайла Грушевського, Симона Петлюри, Сергія Єфремова, Володимира Винниченка та ін.), а також переглянути представлені книги на книжковій інсталяції «ЗУНР у боротьбі за українську ідею», в яких відображено перебіг революційних подій.

Коли ми говоримо про Листопадовий зрив, який відбувся в ніч на 1 листопада 1918 року, то насамперед маємо усвідомлювати, що це не просто повстання. Це був здвиг, покликаний відреагувати на тодішні події загальнонаціонального значення. Тепер, як і тоді, ми маємо одного ворога, якому протистоїмо і маємо протистояти надалі. Бо як тоді сто років тому, так і тепер українців об’єднує одне-це прагнення жити у вільній незалежній державі.

                                                     

Переглядів: 239 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]