Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



29.04.2024, 18:23
Головна » 2017 » Січень » 27 » Історичний екскурс «Від Крут до Майдану»
16:24
Історичний екскурс «Від Крут до Майдану»

     «Хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього». І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїм корінням, так і людина тримається на землі своїм минулим.  
     29 січня вся свідома українська громадськість відзначає День пам’яті Героїв Крут.  Чин молодих героїв Крут, справжніх національних героїв, не лише підхопили як естафету поколінь молоді вояки Карпатської України в 1939 та воїни ОУН-УПА, адже  серед них культ крутян, як і козаків, гайдамаків, січових стрільців, був глибоко усвідомленим і шанованим.
     На шлях київського і галицького юнацтва 1918 року – крутян – стали наші студенти у 1990 році під час «Революції на граніті» на Майдані Незалежності в Києві, чим пришвидшили відновлення нашої держави у 1991 році.
     Сучасна молодь зіграла провідну роль у 2004-2005 рр. під час Помаранчевої революції, а революцією Гідності в 2013-2014 рр. вона не лише повалила  диктаторський режим Януковича, але й взяла в свої руки ініціативу в боротьбі зі путінсько-московськими неоколонізаторами в Донбасі. Наша  патріотична молодь, громадяни у бойових батальйонах, волонтерських загонах не лише рятують честь нації, країни, але й продовжують чин жертовної відданості національній ідеї та боротьбі за незалежність України героїв Крут.   
      Про героїчну битву під Крутами та паралель між подіями, які відбулися після 1918 року та подіями на майдані бібліотекарі розповіли під час  історичного  екскурсу «Від Крут до Майдану».
     Учасники заходу читали  поезії українських поетів Олександра Олеся, Яра Славутича, Дмитра Павличка  та Павла Тичини про тодішні події. Прозвучали уривки із поеми «Крути» Миколи Круця про героїчну загибель юнаків у бою під Крутами.
     Присутні помолилися за за упокій душ полеглих героїв, за звільнення і здоров’я полонених і за нашу неньку Україну, на Незалежність якої знову зазіхають ті, хто не може змиритися з тим, що ми не раби, а вільні люди.

Переглядів: 496 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]