Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



13.05.2024, 19:39
Головна » 2016 » Вересень » 27 » Фольклорно-етнографічний перегляд творчих робіт членів любительського об’єднання «Берегиня» у Тлумацькій центральній бібліотеці.
09:10
Фольклорно-етнографічний перегляд творчих робіт членів любительського об’єднання «Берегиня» у Тлумацькій центральній бібліотеці.

    Українська вишивка сягає своїм корінням у сиву давнину. Мабуть, ніколи не зможемо довідатися, хто і коли вперше здогадався втілити в узорний мотив красу рідної природи, свої переживання та відчуття, бо через недовговічність тканини та ниток наука позбавлена можливості точно визначити час виникнення цього мистецтва.
    У Тлумацькій центральній бібліотеці було проведено фольклорно-етнографічний перегляд композиції виставки творчих робіт членів любительського об’єднання «Берегиня»  «А над світом українська вишивка цвіте»: рушники, подушки, простирадла, салфетки та килими.  Ожили на полотні в роботах майстринь різноманітні квіти, узори, пташки та тварини.
    Відвідувачі заходу також мали змогу почути розповіді провідного бібліотекаря абонементу Ярослави Тимінської про історію та особливості української вишивки в різних регіонах України дізнатися, що майже кожна область, кожний район, часто і окремі села, від матері до дочки передавали свої узори. Тому за кольором, орнаментом, фактурою вишивки завжди можна визначити місце її виготовлення.
    Усі, хто побував на виставці, отримали масу задоволення від побачених вишивок, виконання українських  народних  пісень, читання поезій членів любительського об’єднання та творів українських класиків : Івана Франка, Тараса Шевченка, Лесі Українки.
    Саме завдяки таким заходам, ми можемо бути певні, що в невичерпній скарбниці духовної культури нашого народу буде і надалі розвиватися винятково важлива її частина – вишивка, адже з нею пов'язана вся багатовікова історія українського народу, його творчі пошуки, радість і горе, його перемоги і поразки, сподівання на майбутнє.
    Завітайте на виставку вишивок  «А над світом українська вишивка цвіте», яка  діє  у Тлумацькій центральній бібліотеці.

Переглядів: 406 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]