Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



03.05.2024, 06:37
Головна » 2022 » Січень » 22 » День Соборності України
16:03
День Соборності України

22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З нагоди цього дня працівники Публічної бібліотечної та бібліотек-філій підготували заходи, патріотичні виставки для своїх користувачів та жителів громади.

Публічна бібліотека Тлумацької міської ради з нагоди відзначення Дня Соборності України презентувала історичну книжкову виставку «Нам берегти тебе, Соборну і єдину». Видання, представлені на виставці висвітлюють тернистий шлях України до соборності, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну.

Також пропонуємо переглянути віртуальну історичну книжкову виставку «Нам берегти тебе, Соборну і єдину» https://www.facebook.com/tlumachlibrary/videos/253499890223880

В бібліотеці для дітей представлена історична виставка «Сторінки історії України», на якій найменші користувачі можуть більше дізнатись про важливі і складні сторінки історії українського національного державотворення.

У бібліотеці-філії с.Гостів організовано книжкову виставку – спомин «Соборність України: від ідеї до сьогодення». В Бортниківській бібліотеці діє виставка «Єдина. Соборна - одна Україна» на яких представлена література, що висвітлює найважливіші події в історії України – передумови і причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави, про мужній дух українського народу, знайомить читачів з діячами, які боролись за об’єднання всіх демократичних сил, намагаючись відродити незалежну українську державу.

Годину державності проведено у бібліотеці-філії с.Нижнів «Задзвеніли срібні дзвони». Бібліотекар розповіла присутнім про історичний шлях українського народу до незалежної соборної держави. Захід проходив під гаслом: «Єдина і неподільна Україна!». Під час заходу присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.Користувачі мали змогу познайомитися з книжково-ілюстративною виставкою «Соборна Незалежна Україна».

Інформаційну бібліовітрину «Велич України в її Соборності» проведено в Пужниківській бібліотеці-філії. Бібліотекар ознайомила з історією цього свята, та звернула увагу на літературу, де висвітлено ці події.

Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Переглядів: 136 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]