Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



16.04.2024, 09:44
Головна » 2017 » Червень » 27 » День Конституції України – в бібліотеках Тлумаччини
14:57
День Конституції України – в бібліотеках Тлумаччини

   День Конституції назавжди увійшов у новітню історію нашого суспільства. Демократичний розвиток ніколи не був легким. Ми – українці, єдиний народ, який поважає закон і любить свою Батьківщину. Бібліотечні працівники Тлумацької ЦБС та міської громади провели низку заходів до Дня Конституції, що громадськість буде святкувати 28 червня.
   У шкільному віці дітям неможливо знати детально всі закони. Але основне, що їх стосується, вони повинні знати. Для них бібліотекар бібліотеки с. Яківка М. Луцик провела урок громадянства «Маленьким громадянам великі права», діти взяли участь в обговоренні правових ситуацій та конкурсі «Я – громадянин», читали вірші, розділи конституції.
   В переддень Дня Конституції, бібліотекар бібліотеки с. Гончарів С. Харук, презентувала читачам літературу про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу конституцію.
   Цикл правових бесід проведено в бібліотеці с. Королівка, бібліотекар Г. Павлюк, під назвою «Конституція – основний закон». Школярі декламували вірші про Україну, державний прапор, гімн. Ганна Павлюк зупинилась на подіях, які відбуваються на Сході України. Вшанували пам’ять всіх загиблих в зоні АТО – військовослужбовців та мирних жителів. В бібліотеці діє книжкова виставка «Закон і право».
   В бібліотеці с. Братишів відбулася година державності «Є Конституція – є міцна держава». Бібліотекар Зоряна Ткачук розповіла про основні положення Конституції України та історичний шлях становлення української незалежності. Школярі читали патріотичні вірші про Україну.
   У бібліотеці с. Хотимир, бібліотекар Лея Цінявська, проведено годину спілкування «Конституція – основний Закон України». Учасники свята, символізуючи єдність країни, виконали Гімн. Старшокласники декламували вірші та виконали пісні про Україну. Доповненням до заходу був відеосюжет «Конституція Пилипа Орлика». Леся Цінявська провела презентацію виставки-заклику «Жиймо за основними законами України!».    У бібліотеці с. Палагичі проведено правову годину «Конституція – основний закон України». Бібліотекар Л. Мелінишин розповіла про основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї. На закінчення заходу презентувала книжкову виставку «Конституція України – правова основа української держави».    У бібліотеці с. Будзин проведено цикл рекомендаційних бесід за тематичною викладкою літератури «Закон обов’язковий для всіх». Бібліотекар Ірина Коропецька розповіла про основний документ нашої держави – Конституцію, акцентувала увагу на гарантованих конституційних правах та обов’язках людини, провела огляд книг які були викладені на тематичній викладці літератури. Молодий читач Д. Андріїв розказав чудовий вірш «Наша славна Україна».
   Працівники Обертинської селищної бібліотеки провели правовий екскурс «Конституція моєї України». Бібліотекар Оксана Бойцан розповіла молодим людям про Конституцію України починаючи від Конституції Пилипа Орлика до Конституції 1996 року. Після школярів взяли участь у вікторині «Підліток і право». Ознайомилися з літературою на книжково-правовій виставці «Права свої знай, обов’язки не забувай».    В бібліотеці с. Колінці проведено інформаційну годину «Права людини в демократичному суспільстві». Ведучими були кращі читачі бібліотеки. Відкриваючи захід бібліотекар Іванна Кулик наголосила: «Доля і щастя народу та кожної людини, залежить від того, якою буде конституція бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України – Конституції – повинні підпорядковуватися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон. Проведено вікторину «Жити за основним законом» та конкурс загадок про Україну біля тематичної викладки літератури «Від громадянина України – до громадянина Землі».

Переглядів: 805 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]