Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



29.03.2024, 01:52
Головна » 2016 » Листопад » 21 » Революція , що змінила Україну
14:21
Революція , що змінила Україну

     21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи на честь початку двох модерних революцій: Помаранчевої революції (2004 р.) та Революції Гідності (2013-2014 рр.).
     Революція Гідності сколихнула країну хвилею нечуваного патріотизму, і показала важливість національної ідеї нині. Саме за неї триває боротьба, і те, на скільки ця боротьба буде успішною залежить від кожного з нас.
     З метою патріотичного виховання бібліотеки Тлумацької ЦБС проводять різні патріотичні заходи: години спілкування, національної єдності, патріотичні та історичні години, інформаційні бесіди, уроки мужності, героїзму, вечори-реквієми, відеопрезентації та інші.
     В кожній бібліотеці діють книжково-ілюстративні виставки, виставки-спомини, виставки-утвердження, виставки-роздуми, фотовиставки: «Наш вибір – Гідність і Свобода» (Колінці, Гостів, Остриня), «Події, що змінили долю України» (Жуків, Хотимир, Жабокруки), «Шлях України до відродження» (Нижнів, Обертин, Кутище), «Україна: незалежність, гідність, свобода!» (Бортники, Яківка, Озеряни).
     Готуючись до відзначення Дня Гідності та Свободи у Тлумацькій центральній  бібліотеці оформлено книжкову виставку-вшанування під назвою «І останній їх погляд - небо крізь віко щитів».
     Працівники бібліотеки привертають увагу відвідувачів до цієї виставки та проводять біля неї патріотично-інформаційні бесіди «Революція Гідності та Свободи». Під час бесід йдеться розповідь про революційні події та патріотів України, які не пошкодували свого життя заради Свободи.

     У Делівській бібліотеці відбулась година пам’яті «Жива пам’ять про Героїв Революції Гідності». Відкриваючи захід бібліотекар Марія Стефанишин наголосила, що завжди на захист своєї землі, своєї держави ставали і стають кращі представники українського народу. Борців Майдану об’єднало бажання жити у вільній країні. За ці ідеали на Майдані і на Сході пролилася кров наших людей. Під сумну мелодію пісні «Пливе кача» дівчата та хлопці запаливши свічки пам’яті зачитували імена загиблих Героїв Майдану. Біля книжкової виставки «Революція Гідності та Свободи» Марія Василівна провела презентацію книги «Герої Революції Гідності». Завершився захід спільною молитвою за полеглих героїв України.
     Олешанська бібліотека провела інформаційну годину «Події, що змінили нас». Бібліотекар Зоряна Надкернична нагадала присутнім події Революції Гідності, запевняючи, що ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто відстоював і відстоює українську незалежність. Про окупацію, героїзм, подвиги, зраду… Біля книжкової виставки «Події, що змінили долю України» відбулась поетична хвилина «Поезія народжена Майданом». Світлу пам’ять полеглих на Майдані та в неоголошеній війні на Сході вшанували хвилиною мовчання.
     Ісаківська бібліотека провела цикл заходів «Революція Гідності. Як це відбувалось». В бібліотеці оформлено літературно-тематичну викладку літератури «За гідність і свободу» біля якої проводяться інформаційні бесіди, уроки патріотизму, мужності. В школі, бібліотекар Світлана Денис, провела тематичну класну годину «Україна – це територія Гідності й Свободи», на якій активно обговорювали події на Майдані 2013-2014 рр., військову агресію на Донбасі. Про патріотів, які за нас, за Україну відали найдорожче – життя. Завершився захід літературними читаннями «Свіча пам’яті», де вшанували мужніх українських патріотів і героїв. Подія, яка сколихнула світ, завжди буде у серцях українців.

 

Переглядів: 548 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]