Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



25.04.2024, 15:52
Головна » 2017 » Січень » 30 » Через Крути до майбутнього
09:34
Через Крути до майбутнього

     Хто не знає свого минулого – не вартий свого майбутнього – говорить народна мудрість. Саме тому ми повинні знати свою історію, своє минуле. А історія наша вмита кров’ю і слізьми. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами. Щоб згадати тих мужніх героїв, що душу і тіло поклали за самостійність, волю та незалежність.
     У бібліотеках району було організовано уроки історичної правди, уроки мужності, героїзму, героїко-патріотичне читання.
     В бібліотеці с. Кутище відбулася година-реквієм «Ніколи не забути цих юних душ нескорений політ». На заході були присутні юні користувачі бібліотеки. Ведучі доступно та цікаво розповіли присутнім про бій під Крутами. Бібліотекар Галина Мичкодан ознайомила присутніх з літературою, яка є в бібліотеці з цієї теми. На прикінці заходу присутні переглянули відео-презентацію «Бій під Крутами – символ героїзму та відданості українській державі».
     У бібліотеці с. Жабокруки відбулася історична година «Їх було триста…», приурочена пам’яті горстки молодих українців, які стали проти більшовицької орди, що сунула на Київ. Бібліотекар Галина Данюк розповіла про те, що ці триста студентів і учнів виявились на той час єдиною армійською силою української народної республіки, яка стала на оборону «Українства від російської навали». Користувачі бібліотека декламували вірші та розповідали про героїчний чин української нації.
     В бібліотеці с. Будзин проведено годину пам’яті «У нашій пам’яті вони назавжди залишились». Бібліотекар Ірина Коропецька розповіла про подвиг  ще зовсім юних хлопців у ті далекі часи на станції Крути. Старшокласники читали вірші про подвиг юних спартанців та виконували українські пісні.
     «Під Крутами жертовний хрест стоїть», під такою назвою у бібліотеці с. Хотимир відбулась історична година. Бібліотекар Л. Цінявська розповіла, що бій під Крутами слід вважати початком збройної боротьби за українську державність. Кожен українець повинен задуматись, за що полягли ці юнаки. Молоді люди продекламували вірші, присвячені героям Крут «Незабутні герої Крут».

Переглядів: 479 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]