Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



30.04.2024, 23:58
Головна » 2016 » Серпень » 25 » Благословенна будь, Вкраїно, на всі прийдешнії віки
13:43
Благословенна будь, Вкраїно, на всі прийдешнії віки

    Найвеличніше, найвизначніше свято українців – 25 років Дня Незалежності України відзначили бібліотеки Тлумацької ЦБС.
    Бібліотечні працівники запросили до своїх світлиць на хліб-сіль, на щире слово, на гарний вірш та дзвінку пісню, які звучали у книгозбірнях на державності.
    Провели низку інформаційно-просвітницьких заходів присвячених ювілею України.
    Олешанська бібліотека в рамках поетичної години «Живи, незалежна Україно!» організувала молодь села оформлювати арт-плакат «Мрії про Україну», присвяченого 25-річчю незалежності України. Кожен мав змогу висловити свою думку про майбутнє України у віршованій формі, малюнком, аплікацією, тощо.
    У підсумку вся мапа України була встелена найкращими та найщирішими побажаннями для України та її жителів: «Доброго ладу в сім’ї і країні, щоб завжди були ми могутні і вільні, щоб смути у родинах не було ніколи, щоб діти щасливі ходили до школи, щоб більше не було ні війни, ні майданів, щоб матері горя ніколи не знали.
    Найбільше свято держави – День Незалежності відсвяткували у с. Жуків, організоване бібліотекарем Л. Карабін. Відкриваючи захід, нагадала хроніку тернистого та довгого шляху, яким крокує наша держава.
    Про велику і священну любов до України розповіли у своїх віршах старшокласники.
    Всіх героїв, хто загинув відстоюючи незалежність у різні часи, в тому числі герої небесної сотні та учасників АТО, пом’янули хвилиною мовчання.
    Учасники заходу виконали «Боже, вислухай благання» та Гімн України.
    «Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи», у бібліотеці с. Делева відбулась поетична присвята Україні. Старшокласники читали вірші українських поетів, співали пісні про Україну, разом з тим наголошували на актуальності в нинішні дні слів Т. Шевченка, І. Франка: «Вставайте, кайдани порвіте і вражою, злою кров’ю волю окропіте…» Учасники заходу вшанували пам’ять героїв, котрі віддали своє життя за Україну.
    Літературно-музичний колаж «Зі святом, Україно – народу берегине» відбувся в бібліотеці с. Яківка, в якому взяли участь – актив бібліотеки, учні школи, педагоги-організатори. Біля могили відбулась молебень за Україну та панахида за полеглими героями. Звучали віршовані композиції «Дівчина-Україна», «Запорізькі Козачата».
    Ведуча, бібліотекар М. Луцик, с. Яківка прочитала твір «Молитва за Україну». Присутні переглянули книжково-ілюстративну виставку «Україно, мій коханий краю».
    Вшанували героїв, хто віддав життя за волю України, хвилиною мовчання.
    Попелівська бібліотека провела інформаційну годину «Україно моя калинова».
    Бібліотекар О. Гардаман ознайомила присутніх з історичним шляхом України до сьогодення та новою літературою.
    З концертною програмою культурно-освітні працівники, учасники народної творчості разом з сільським головою І. Петруком привітали жителів сіла з великим святом 25 річницею Дня Незалежності України.
    В бібліотеці с. Олещино відбулася година поезії «Живи, незалежна Україно!». Молодь та школярі декламували вірші про Україну українських авторів та свої власні твори. Діти виразно розкрили своє бачення майбутньої України в своїх творчих роботах представлених на виставці. Бібліотекар, М. Родчин організувала конкурс дитячої творчості «Мрії про Україну: дитячий погляд», де малювали малюнки на асфальті.
    Бібліотека с. Жабокрук провела подорож в історію «Моя Україна!» Про довгий шлях до незалежності, про героїв небесної сотні та тих, котрі відстоюють наше мирне життя – розповіла Г. Данюк та привітала всіх присутніх зі святом.
    Завершився захід вікториною «Чи знаєте ви історію своєї держави?»
    Біля книжкової виставки в бібліотеці с. Королівка відбулася година державності «Моя Україно!» організована бібліотекарем Г. Павлюк. Під урочисту музику відвідувачі читали українську поезію, співали патріотичні пісні, висловлюючи свою любов до України.
   Ми віримо, що наша Україна буде завжди вільна, багата і щаслива, коли ми будемо єдині у свої помислах і діях. І збудеться одвічна мрія багатьох українців «Запануємо ми браття у своїй сторонці».

Переглядів: 553 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]