Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



10.05.2024, 02:34
Головна » 2016 » Квітень » 20 » Бібліотеки Тлумаччини — за чисте довкілля
14:33
Бібліотеки Тлумаччини — за чисте довкілля

    Щорічно відзначаючи День Довкілля бібліотеки району проводять заходи з екологічного виховання використовуючи позитивний досвід роботи попередніх років. Проводяться різноманітні акції: «За чисте довкілля» (Бортники, Гостів, Кутище), «Ми і докілля» (Колінці, Олеша, Остриня, Нижнів). Організовуються конкурси: «На краще обійстя села», «Моя улюблена вулиця», «Чарівний світ краси і гармонії квітів». Болючою раною залишаються Чорнобильсе лихо. До 30-річчя цієї трагедії у бібліотеках організовано ряд заходів присвячених цій темі: «Чорнобиль не має минулого часу».
    В Олешанській бібліотеці проведено презентацію фотовиставки під назвою «Олешанське екодиво», яка постійно поповнюється новими світлинами. Бібліотекар Зоряна Надкернична постійно доносить до своїх користувачів факти: що дарами природи можна не тільки користуватися, а й милуватися.
    Не обов'язково зривати оберемки квітів, залишаючи їх в'янути, а милуватися їхніми барвами багато- багато років. Розповіла про рослини, що ростуть у наших краях і занесені до Червоної Книги України. Організувала прибирання сміття на обочинах доріг, на берегах річок, ставків.
    Делівська бібліотека разом з школою провела урок екологічних знань, який представили учасники шкільної агітбригади. Бібліотекар Марія Стефанишин провела екологічну мандрівку «Заповітними стежками Прикарпаття».
    У бібліотеці с. Пужники проведено день екології «До живої природи обернемося обличчям».
    Мабуть найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає спілкування з природою. Вона завжди чарувала і чарує, хвилювала і хвилює людину.
    Так у стінах Пужниківської сільської бібліотеки відбулася година- роздум: «Ми люди поки є природа».
    Бібліотекар М. Гнатюк оформила книжкову виставку: «До живої природи обернемося обличчям». Також з молодими читачами провела еко- вікторину: «Ти і твоє довкілля».
    Бібліотеки району активно залучають своїх користувачів до Всеукраїнської акції з прибирання зелених зон та благоустрою територій «Зробимо Україну чистою разом», яка пройде 23 квітня цього року.

Переглядів: 357 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]