25 серпня близько п’яти тисяч учасників і
гостей зібрав у Тлумачі четвертий фестиваль автентичної карпатської кухні «Смачний Спас». Проходив він у рамках відзначення 800-річного
ювілею покутського міста. Основою «Смачного Спасу» стала популяризація старовинних покутських страв. У міському парку були
розгорнуті фольклорно-етнографічні садиби, де можна було скуштувати традиційні
для Тлумаччини страви. Приємною несподіванкою для жителів
та гостей міста стала презентація Тлумацькою центральною бібліотекою «Бібліотечно-кулінарного
SPA – салону». Працівники бібліотеки знайомили
відвідувачів із чудовими
виданнями книг, які відображають
те найкраще, що надбано у галузі кулінарного мистецтва, де наведені рецепти
і технології приготування багатьох страв, відмічена найкраща риса української
кухні - це великий асортимент здорових і
смачних страв. Так, наприклад, український борщ, голубці,
вареники з сиром, оспівані в піснях та знані у всьому світі. Славиться і українське печиво:
калачі, паски, бабки, медівники. В
подарунок гості одержували буклети та листівки із оригінальними рецептами
різноманітних страв, які розробляли кухарі Тлумаччини або ж
самі бібліотекарі. В асортименті
виставки були різноманітні рецепти омолоджуючих масок із овочів та
фруктів вирощених на Тлумацькій землі, а фахівці косметичного салону міста погодились провести
майстер - клас «Швидке омолодження» |