Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



29.03.2024, 14:05
Головна » 2017 » Березень » 7 » Безсмертне слово Кобзаря
08:41
Безсмертне слово Кобзаря

     Тарас Григорович Шевченко… Це ім’я дороге і близьке кожному українцю, який з дитинства й до схилу років перебуває у світі його поетичних образів, черпає із скарбниці його дум силу і наснагу для життя. Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Шевченка відоме скрізь. Вся світова громадськість у березні відзначає Шевченківські дні. У рамках святкування у бібліотеках району проводяться інформаційно-просвітницькі заходи у «Шевченківський тиждень». У книгозбірнях діють книжково-ілюстративні виставки, перегляди літератури, виставки творів, документів про життя і творчість письменника, репродукції його картин біля яких проводяться Шевченківські читання.
     У бібліотеці с. Будзин зібралась молодь села, школярі, щоб вшанувати пам’ять великого Пророка на поетичну годину «Велич Шевченкового слова». Із вступним словом виступила бібліотекар Ірина Коропецька, яка розповіла про життя і діяльність видатного українського сина Т. Г. Шевченка. На святі звучали поезії великого Кобзаря та уривки із поем. Завершилося свято піснею «Дорога до Тараса». У бібліотеці с. Яківка відбулась поетична елегія «На струнах Кобзаревої душі», яку підготувала і провела бібліотекар Марія Луцик. Звучали поезії та уривки з поем поета: «Думка», «Тополя», «Причинна», «Лілея». М. Халабарчук зробила інсценізацію уривку з поеми «Наймичка». Співали пісні на словах Т. Шевченка. На закінчення бібліотекар Марія Луцик прочитала власний твір-мініатюру «Наш Кобзар».
     У Петрилівській бібліотеці проходили поетичні годинки за творами Шевченка «Благословенне слово Кобзаря». Бібліотекар Марія Овод презентувала виставку літератури «Тарас Шевченко – великий син українського народу», відкриваючи одну за одною сторінки життя Кобзаря, переплітаючи їх віршами та уривками із творів.
     Нижнівська бібліотека провела поетичну годину «Читаємо Шевченка разом». На заході звучали вірші великого Кобзаря, пісні на його слова. Діти грали інсценівки. Знайомилися з літературою про на книжковій виставці. Д.М. Щербина навів цікаві факти з історії життя поета. Відбувся конкурс читців - декламаторів, сценки та конкурс малюнків.
     «Опинившись на самоті з «Кобзарем», а ще краще із зібранням творів Шевченка, треба вміти їх читати, оскільки вони глибокі і складні як і життя», - розказала бібліотекар бібліотеки с. Остриня Оксана Клід на літературній годині «Шевченкове слово у віках не старіє». Із літературною композицією виступили учні старших класів. На закінчення подорожі бібліотекар провела конкурс знавців життя і творчості Тараса Шевченка. Присутні в бібліотеці переглянули книжкову виставку «Уклін тобі, Кобзарю».

 

 

Переглядів: 523 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]