Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



25.04.2024, 00:31
Головна » 2019 » Березень » 11 » 205-та річниця з Дня народження Т.Г.Шевченка
13:38
205-та річниця з Дня народження Т.Г.Шевченка

                                                                            Щовесни, коли тануть сніги

                                                                           І на рясті просяє веселка,

                                                                          Повні сил і живої снаги,

                                                                         Ми вшановуєм пам'ять Шевченка.

      Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково. Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас новим і неповторним.В історії кожного народу є імена, які він береже в своїй пам’яті і  з великою любов’ю та шаною передає їх із покоління в покоління. Таке ім’я є і в українського народу. Це - Тарас Григорович Шевченко.

З нагоди 205-ї  річниці з Дня народження у бібліотеках Тлумацької ОТГ оформлено книжково-ілюстративні виставки, проведено літературні години, флешмоби, музичні вечори, а також бібліотеки-філії: Пужники, Надорожна взяли участь у міжнародному флешмобі "Великий Шевченко", який ініційований Міністерством молоді та спорту України і активною українською молоддю.

    У с.Бортники було проведено «Шевченкові читання». Користувачі бібліотеки декламували Шевченкові твори, а також виконали пісню «Уклін тобі, Тарасе», яку підготувала О. Зюзяк.

У  бібліотеці-філії  с. Прибилів відбулася літературна година «Вічна слава Кобзаря». Бібліотекар Н. Крук  більш детальніше ознайомила присутніх з творчістю, тернистим життєвим шляхом народного співця від дитинства до поховання на Чернечій горі. Учасники заходу читали  поезію Т. Г. Шевченка, яка окриляє душу українського народу,  декламували вірші, уривки із священної книги «Кобзар». Наприкінці заходу користувачі мали можливість ознайомитися із книжковою виставкою «Великий Син українського народу».

Флешмоб «Процитуй рядки великого поета» провела бібліотекар с. Братишів. У якому  взяли участь  молодь та учні Братишівської НВК. Всі бажаючі з великим трепетом і любов`ю читали найулюбленіші вірші великого Кобзаря, уривки з поем і співали пісні. Яскравим доповненням стала книжково-ілюстративна виставка «Вічна слава Шевченка». На якій представлені книги присвячені життю та творчій діяльності поета, драматурга, художника, розширили знання дітей та молоді про творчу спадщину і життєвий шлях Кобзаря.

«Великий син великої сім`ї» під такою назвою 9 березня в бібліотеці-філії с. Надорожна відбувся музичний вечір. Під час заходу ведучі В.Самборська та В.Михайленко відкривали одну за одною сторінки життя Кобзаря. Про значимість збірки "Кобзар" розповіла бібліотекар М.Грам, слова її перепліталися віршованими рядками, які декламували: Н.Дуда, В.Роговик, Г.Домбровська, М. Шенішевська.  Присутні переглянули книжкову виставку «Великий син - великої сім’ї».

Літературні читанння "На тиху розмову, на добреє слово" провела Пужницька бібліотека-філія. Учасниками заходу були прочитані вірші: Д. Мельник "Мені тринадцятий минало", Н. Трак "Лілея", Н. Данилюк "Доля", С. Копіла "Садок вишневий коло хати". С. Литвинюк виконала пісню "Зоре моя, вечірняя". Захід організувала та провела М. Гнатюк та Н. Бойчук.

Шевченкове слово - оберіг для кожного з нас. Тож читайте, читайте Шевченка!

Переглядів: 367 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]