Вітаю Вас, Читач · RSS

Меню сайту


Революція Гідності


Пошук


Форма входу


Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання


Інтернет-ресурси Тлумаччини
Тлумацька РДА
Тлумацька районна рада
Тлумацьке ОТГ


Погода у Тлумачі


Наша адреса

м. Тлумач, Івано-Франківська обл. вул. Грушевського, 2
тел. (03479)2-21-32 e-mail: tlumcbs@ukr.net


Соціальні мережі

Ми у Facebook


Відвідування

Відвідуваність користувачів
за весь час



Відвідуваність за 2017 рік
від 02.11
(переглядів)



28.03.2024, 21:21
Головна » 2017 » Грудень » 4 » «16 днів проти насильства»
16:41
«16 днів проти насильства»

   В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» бібліотеки району відзначили важливі дати шістнадцятиденного періоду акції. Бібліотеками проведено ряд заходів до проблем подолання насильства в сім’ї «Міжнародний день з насильством щодо жінок» (Делева, Кутище), години застереження, години здоров’я «СНІД – підступний ворог», «Обираємо здоровий спосіб життя» (Жабокруки, Хотимир). Бібліотека с. Гостів провела презентацію тематичної викладки «Волонтер – благородна справа».
   У бібліотеці с. Жабокруки до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом було проведено годину здоров’я «СНІД – проблема людства». Зі вступним словом виступила бібліотекар Галина Данюк, яка коротко розповіла про цю проблему людства, що охопила весь світ і забрала багато людських життів. Наголосила про шляхи передачі цього захворювання та лікування. Школярі переглянули нову літературу про цю підступну хворобу.
   До Міжнародного дня прав людини бібліотека с. Озеряни провела діалог «Азбука правових знань». Бібліотекар М. Левицька проінформувала користувачів бібліотеки про історію встановлення даного дня, розповіла, що ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року загальної Декларації з прав людини. Проголошено рівність всіх жителів планети перед законом. Людина, її життя і гідність, права та свободи визнано найвищою цінністю кожної держави. Учні з цікавістю слухали про свої права та обов’язки, розгадували ребуси, загадки і читали прислів’я, ознайомилися з викладкою літератури.
   У бібліотеці с. Жабокруки для читачів шкільного віку відбулася правова година «Я і мої права». Бібліотекар Галина Данюк розповіла присутнім про права дитини, які захищаються Конвенцією ООН, та про права дитини, які визначено у Конституції України та у Законі Україні «Про охорону дитинства». Вірш «Я маю право на життя» декламувала Ірина Данюк. Завершився захід правовою вікториною «Чи знаєш ти свої права?».
До Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями в бібліотеці с. Остриня відбулася творча зустріч «Кожна людина неповторна», який розпочався віршем «Не спішіть жалітися на долю» у виконанні Наталії Куцук. З вступним словом виступила бібліотекар О. Клід, відзначаючи що щорічно 3 грудня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю.
   Цей день не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із обмеженими фізичними можливостями.
   Сьогодні серед нас присутні наші односельчани – люди з обмеженими фізичними можливостями. Їх життя, праця – це уже подвиг. Незважаючи на труднощі, вони зуміли взяти себе в руки, зібрати волю в кулак і жити.
   І для їх виживання не потрібно щось особливе, лише елементарне - можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, як і всім нам. Ми всі рівні перед Богом.
   Кожен із них, Василь, Назар, Олег, Оксана заслуговують на повагу - сильні, незламні духом люди. Хтось із них уже віднайшов себе у цьому світі, присвятивши себе дітям, онукам,хтось ще на стежині пошуку. Головне, не втрачають надію, віру в себе, свої сили і можливості.
   Присутнім буде цікаво послухати їх. Поділіться своїми поглядами на життя, розкажіть про свої мрії, уподобання і що найбільше ціните в людях?
   До слова були запрошені винуватці заходу Василь, Назар, Олег, Оксана, люди складної життєвої долі, та високої культури, високого творчого злету. Які вірять в добро, гуманність та милосердя. А ще їм болить те, що відбувається в нашій державі, вони патріоти і переймаються тим, що саме зараз з нами відбувається.
Фольклорний колектив виконав для них пісню «Калина». Всі присутні переглянули відеоролики «Таланти з обмеженими можливостями», «Легендарний Нік Вуйчич» та переглянули презентацію «Відомі люди з обмеженими можливостями».
   Ця зустріч захопила всіх оптимізмом, життєдальною вірою в добро і в людей. Хочеться, щоб щодня в серці кожного з нас було відчуття необхідності проявляти доброту й гуманне ставлення до людей, які більш незахищені в нашому суспільстві.

 

 

Переглядів: 486 | Додав: Тлумацька_ЦБС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]